AMUND HOLMEN

// bass

MATS HALVORSEN

// vokal, gitar

TERJE STIAN FLAGSTAD

// trommer

ESPEN HOLMEN

// gitar

Lillebror er et rockeband fra Hamar, Norge som byr lytterne på gitarbasert tungrock fremført med norske tekster. Du får umiddelbart assosiasjoner til tidlig 90-tall med låter som i en klassisk oppbygging gir deg forventninger om refrenger som er av typen du bare må digge!

Låtskriver og frontmann Mats Halvorsen startet bandet i 2008 i Oslo, og har drevet bandet med ulike sammensetninger frem til dagens løsning med 2 gitarer, bass og trommer. For Mats startet det hele med at han som 10 åring fikk tilgang til gitarer og forsterkere i farens øvingslokale i kjeller ‘n hjemme i Bekkelaget utenfor Hamar. Med forskuttert arv i form av en sunburst Fender Stratocaster fra 1976, utviklet hobbyen seg raskt til å bli en dyp lidenskap rundt det å skrive låter og spille i band. Allerede som 11 åring startet han sitt første; The Roses, som snart skiftet navn til Black Action, tydelig inspirert av favorittbandet KISS. Mats spilte i en rekke band og deltok i store og små kulturarrangementer hvor han lot seg legge merke til med egenprodusert materiale som var fengende og tøft. Bransjen var varslet og verneplikten måtte vike da Mats prioriterte å verne det ganske land fra musikalsk fordervelse gjennom siviltjeneste med gitarreim over skuldra.

 

Interessen for musikk bare fortsatte å øke og Mats fant mye av sin stil gjennom 90-tallet med grungen og britpopen. Med dette som utgangspunkt startet han rockebandet POD, som herjet radiokanalene med flere rockeslagere mot slutten av -90 tallet. POD tok av ymse årsaker slutt i 2001, og etter noen år i musikalsk dvale bestemte Mats seg for å synge på norsk og startet opp Lillebror, som entret scenen med debutalbumet «Sterkt Berykta» i 2011. På dette albumet samarbeidet han med den smått legendariske Sylvia Massy, kjent fra blant annet å oppdage og produsere det amerikanske metalbandet TOOL.

I dag er bandet for fullt igang med å øve inn nytt materialet til kommende utgivelser.

© 2018 LILLEBROR.NET